luni, 14 iunie 2010

Ziua 3 - Typical Germans

Slovenia - Algeria 1-0 (Koren '79)
Serbia - Ghana 0-1 (Gyan pen. '85)
Germania - Australia 4-0 (Podolski '8, Klose '26, Mueller '68, Cacau '70)

Sarbii au venit cu forma slaba din amicale, asadar... E cea mai mare dezamagire pana acum, mai mare chiar decat egalul englezilor. Pentru ca aveam asteptari atat de mari de la ei, baietii lui Antic au facut si ei ce-au putut sa-mi strice duminica.

La Slovenia - Algeria m-am uitat doar cu un ochi, vazandu-mi si de alte treburi, si nu m-am inselat. A fost un meci banal, cel mai slab al mondialului de pana acum. Desi pe hartie aveau nume mai rasunatoare, desi s-au calificat la mondial invingand campioana Africii, Egipt, intr-o dubla care a fost aproape de a declansa un razboi si - daca si asta conteaza - au avut sustinerea din tribuna a lui Zinedine Zidane, algerienii n-au fost in stare de mare lucru. Nu ca slovenii ar fi rupt gura targului, dar iata, le-a fost suficient un sut bun ca sa stea acum in fruntea unei grupe cu Anglia si SUA. Capitanul Koren a dat un gol foarte frumos, un sut plasat chiar la radacina barei, cu o traiectorie foarte inselatoare pentru portari. Asemenea executii am vazut cel mai des la Drogba, iar Koren merita aplaudat pentru curajul lui de a trage la poarta de la distanta, curaj care am impresia ca lipseste multor echipe din ce-am vazut pana acum.

Sarbii, desi au intr-adevar o echipa stralucitoare, au avut un joc departe de ce se astepta de la ei. Un meci in viteza si destul de echilibrat, dar cu putine faze de poarta si cu doar 5 suturi pe poarta. Dupa ce reuseau, relativ usor, sa aduca mingea la 16 metri de poarta ghanezilor, sarbilor parea sa le piara brusc inspiratia. Iar cu cinci minute inainte de final cand, mai ales dupa eliminarea lui Lukovic, meciul parea sa se duca spre un egal, Kuzmanovic a hotarat sa faca cadou un penalty ghanezilor, si a respins cu mana o minge fara destinatie. Gyan, cel mai bun jucator al Ghanei in acest meci, n-a ezitat prea mult si l-a executat pe Stojkovic cu un sut puternic si excelent plasat. Mensah & Co. se inscriu acum cu sanse bune la locul 2, iar pentru oamenii lui Antic calificarea devine problematica. Dezamagitor!

Despre locul 1 in grupa asta nu mai poate fi vorba, nu si dupa ce nemtii au aratat ce intentii serioase au. Obosit de un weekend incarcat, am reusit sa vad doar prima repriza, dar a fost suficient sa-mi dau seama ca australienii n-o sa fie capabili sa dea vreo replica unei reprezentative a Germaniei dezlantuite. Desi au avut prima ocazie de gol, cangurii s-au stins repede, iar nemtii au dat drumul golurilor din minutul 8, cand Podolski, demarcat excelent in stanga, l-a executat fara mila pe Schwarzer. Golul lui Klose a fost superb, iar Mirko pare hotarat sa dea cele cinci goluri care-i sunt norma la fiecare mondial. Ultimele doua goluri nu le-am mai vazut, dar pot sa-mi imaginez ca au fost doar doua transformari ale unei serii mult mai lungi de ocazii.

Ramane inca sa-i vedem jucand pe olandezi, brazilieni si spanioli (italienii, previzibil, o sa joace urat in grupe), dar daca e adevarat ca nemtii cand joaca prost ajung in finala si cand joaca bine o castiga, atunci stim deja numele viitoarei campioane mondiale. Si ma gandesc ca spaniolii au trecut greu de nemti in finala de acum doi ani a europeanului, cu doar 1-0 si ajutati putin de arbitru. Iar nationala Germaniei arata mai bine decat ce-am vazut la europene. Fara declaratii belicoase, fara titluri de prima pagina si fara sa fie trecuti pe primele locuri in listele de favorite, se pare ca nemtii au venit in Africa de Sud cu cele mai serioase intentii, iar Loew si-a facut treaba temeinic, metodic, serios si fara zgomot. Tipic nemtesc.

2 comentarii:

Lan spunea...

Typisch Deutsch ;)

Leo spunea...

Asta cu "Typical Germans" e preluare de la Ferguson. A bagat-o dupa ce l-a scos Bayern, sa-i scuze p-ai lui, c-au fost idioti. Si au facut ziarele baza de el o gramada.