joi, 19 aprilie 2012

Cech Drog ciudat

Chelsea - Barcelona 1-0 (Drogba '45), Champions League 2011-2012, Semi-final 1st leg, 2012-04-18, Stamford Bridge, London


Sursa: TrollFootball
Sunt, ce e drept, o gramada de bancuri pe net despre Barcelona, si pro si contra, dar dupa meciul de aseara numai eu ma simt inspirat sa fac o gramada. „Arbitrul a avut o zi slaba” „Scandalos: nici un penalty pentru Barcelona” „Un grup de cercetatori britanici a descoperit ca dupa fiecare meci pierdut Barcelona pierde un procent de suporteri egal cu posesia din ultima victorie in campionat.” Si tot asa.

Cert e ca nu s-a decis nimic, ca si in cealalta semifinala, dar rezultatul asta o sa-i motiveze cu siguranta pe Chelsea. Probabil doar pana la primul penalty pe Nou Camp, dar tot e ceva. Oricum, daca Realul reuseste sa-i bata sambata, sa te tii plansete peste plansete peste tot. Nu-mi amintesc de vreo editie a ligii campionilor la fel de pasionanta dupa ce a iesit United. Poate in 2004, cand i-a scos Monaco pe Real si-a castigat Porto. Atunci m-am mai uitat la meciuri.

Dar acum, toata lumea pare sa aiba ochii atintiti pe semifinalele astea doua si majoritatea oamenilor par plictisiti de placa Real-Barcelona. Poate nu majoritatea, dar oricum, aia cu care rezonez eu.
Meciul de aseara a fost tensionat, chiar foarte tensionat, dar nu mi s-a parut din cale-afara de spectaculos. Chelsea s-a aparat bine, dar tot au scapat o gramada de mingi spre poarta. Doua bare, si Cech a prins o zi excelenta. Prostul de Fabregas a dat pe langa dintr-o pozitie de singur cu portarul, se vede scoala lui Arsenal. Mi-a placut calmul lui Ashley Cole cand a respins mingea revenita din bara. Cu fata la poarta goala, din 2-3 metri, cu presiunea atacantilor, s-a intors si a aruncat inspre tusa.

Mi-a placut si lovitura de cap a lui Messi, aia care s-a dus spre radacina barei si pe care a prins-o Cech. Una din calitatile pe care i le recunosc lui Messi: cand e lovita de el, mingea isi schimba viteza. La putini fotbalisti am vazut un sut atat de puternic si de precis.

In schimb, Drogba saracul a fost lovit in toate felurile si din toate pozitiile. Sa fi fost Messi la fel de lovit, probabil Chelsea termina meciul cu 2-3 jucatori de camp. Dar the Drog rezista. Deosebit de distractiv a fost Busquets, comediantul prin excelenta, care i-a agatat piciorul din spate lui Drogba (chestie sanctionabila cel putin cu galben) si a cazut imediat dupa in agonia aia pe care se pricepe s-o mimeze ca nimeni altul. Chiar nu mai tin minte ce-a dat arbitrul, e destul de irelevant, era o faza in jurul centrului terenului. Parca fault pentru Barcelona. Dar e interesanta si transformarea asta a lui busquets dintr-un mijlocas defensiv cu mult potential intr-un fotbalist care compenseaza limitarile tehnice cu talente imprumutate din arta dramatica. Ca si Dani Alves, care era doar un fundas foaarte bataios la Sevilla. Acum e pur si simplu o jigodie, cel mai mult a lucrat la partea cu tipatul la arbitru. Probabil la antrenamentele Barcelonei e o sectiune speciala.

Si tot a dat gol the Drog. Au gresit flagrant fundasii. Demarcarea lui Ramires a fost excelenta, pasa pe care a primit-o la fel. Asta a fost prima greseala, ca l-au lasat pe Ramires sa alerge de unul singur intr-o pozitie atat de buna. Apoi, si mai grav, pe camera de deasupra terenului s-a vazut cum 3 fundasi alearga sa ii inchida toate unghiurile, in timpe ce pe partea opusa, in dreapta frontului de atac al lui Chelsea, Drogba alearga nestingherit. Probabil ca l-au vazut si pe el, dar cam tarziu. Prea tarziu. Ramires l-a vazut mai devreme si i-a trimis la timp. Iar executia a fost ca la carte. Nici un fel de preluare, sut din prima. Valdes a fost pe minge, dar degeaba. In mod normal, golul inainte de pauza ar fi fost binevenit. Mi-a fost insa frica nu cumva Barcelona sa iasa mai hotarati in repriza a doua. Chiar daca au iesit, nu i-a ajutat prea mult. Au incercat, dar chiar n-au reusit sa dea gol. Chelsea s-a tinut bine. 1-0 poate sa nu insemne mare lucru pe Camp Nou, dar inseamna ca cel putin nu e inca nimic decis, iar cota pentru Barcelona in finala la pariuri a scazut semnificativ. 15:02

Niciun comentariu: