miercuri, 23 aprilie 2008

Pe Bega, spre Morava

Steaua - Poli Timisoara 1-1 (Goian '49 - Bucur '65), Liga I 2007-2008, etapa a XXXI-a, 2008-04-22, Ghencea, Bucuresti

Sunt ultimele puncte pe care Steaua isi permite sa le piarda in cursa pentru titlul 24, in conditiile in care Clujul ar castiga restul de 4 meciuri ramase. Consideram ca jolly-ul asta, dreptul al un egal, era mai bun pentru meciul cu Dinamo, peste doua saptamani. S-a nimerit sa fie in seara asta, cu Timisoara si, in timp ce banatenii pleaca cu 4 puncte din 2 meciuri cu Steaua sezonul asta, pentru ros-albastri o victorie in Stefan cel Mare devine imperativa. Cred ca victoria la Dinamo e grea doar din perspectiva istorica, nu si valorica, dar nu se stie exact care atarna mai greu. Sper sa bata Vasluiul la Cluj, dar nu cred.

Spre deosebire de meciul de sambata de la Galati, cel din seara asta a fost mult mai aproape de ceea ce indeobste se cheama fotbal. Steaua a jucat mult mai cursiv, mai degajat, mai ofensiv, mai fluent.
Rau e ca a avut cel putin doua maini moarte. Una e Rica Neaga, care a vrut mult, dar s-a rezumat la asta. Lacatus a construit o formula care i-a lasat lui Neaga o foarte mare libertate de exprimare, iar asta s-a vazut din numarul mare de mingi jucate de pitestean. Numai ca marea, covarsitoarea majoritate a acestor mingi(daca nu toate) au fost pierdute aiurea, ba din cauza preluarilor nefericite, ba din cauza driblingului in plus, ba din cauza paselor proaste. Mai adaugam si multe faze in care Neaga n-a presat sau n-a alergat cat ar fi fost normal, si un mare semn de intrebare apare asupra prezentei in teren a lui Rica.
A doua veriga slaba e Nicolita. Desi i se dau sanse peste sanse, Banel nu-si revine deloc, si nici din piciorul lui n-a plecat vreo minge care sa-l faca pe Uhrin sa tresara. In partea a doua, ca fundas, s-a descurcat ceva mai bine, dar tot in partea a doua a egalat Timisoara, si de pe partea pe care el trebuia s-o apere.

Tot la rele trebuie trecuta si multimea de ocazii ratate. Fotbalul nu pedepseste pe nimeni fara motiv, e o regula ca numarul ratarilor sa fie invers proportional cu sansa de a lua gol impotriva cursului jocului. isi aminteste cineva de meciul cu Slavia?
Pepe isi face treaba bine, e puternic, e atent, e bataios, dar are si multe lipsuri. Si de multe ori chiar se vad. In special atunci cand conteaza. Mi-a placut jocul lui, dar a irosit prea usor cateva ocazii foarte bune. Habibou?

La cele bune, in primul rand progresul evident fata de meciul de la Galati. Steaua a combinat, si-a creat faze, dar de multe ori a scazut viteza chiar in fata portii, suficient de mult si suficient de des pentru ca echipa extrem de pragmatica a lui Poli sa se intoarca acasa cu un punct.

Excelent golul lui Goian, incantator jocul lui Mendoza, delicioasa daruirea lui Dayro. Pacat ca n-au valorat decat un punct.

Timisoara, pe de alta parte, a nimerit un antrenor bun, pe care s-a nimerit sa-l si tina mai mult de un tur, iar asta se cunoaste. Echipa de acum e cea mai buna a lui Poli din epoca Iancu. Si chiar daca se poate spune ca n-au meritat punctul din seara asta, nu li-l poate contesta nimeni. Bucur n-a avut patrunderile lui Neaga, dar a avut plusul de ambitie in fata portii care a lipsit atacantului nostru. Si care a stabilit pana la urma scorul final.

Atmosfera din tribune a fost ok, dar n-am simtit acea extraordinara senzatie de energie de la meciul cu Urziceni. Oricum, mi-a lipsit stadionul si imi pare foarte rau pentru cele 2 etape ratate. Or sa se recupereze toate la meciul cu Buzaul, daca o sa ne asigure titlul. Pana atunci, mai sunt circa 3 saptamani de tensiune, scandal si jeguri mediatice.



In paralel cu meciul asta, intr-o competitie cu fotbal de alta clasa, Liverpool n-a reusit decat 1-1 cu Chelsea pe Anfield, asa cum anticipam. Sustin in continuare ca Chelsea are prima sansa, dar trupa lui Benitez e imprevizibila ca vremea proasta. In perspectiva unei finale a diavolilor, tot pe Chelsea i-as prefera ca adversari. Vom vedea si asta.

4 comentarii:

Anonim spunea...

citisem comentariul tau la articolul lui TRU si m'am gandit, uite dom'le, asta trebuie sa aiba un blog interesant. in sfarsit.. mai ales ca, desi tru nu e exceptional, este totusi "peste" gazeta.
dupa primele randuri am observat ca esti stelist. am zis, bine, nici asta nu o sa ma deranjeze, chiar mai bine, vreau sa pot discuta cu un stelist impartial. poate cu acei 5% veniti din pasiune.. asa ca tea'am adaugat in browser la opera, ca sa te cites mai des, mi'am zis. si, rasfoind blogul, vad o exprimare care nu ar face cinste nimanui: clujul nu are fata de CL. cu aceasta ocazie imi iau si la revedere de la tine, cu parere de rau ca drumurile ni se despart dupa o relatie atat de scurta. una peste alta, desi iti impartassc opinia referitor la arsenal, nu pot sa nu imi aduc aminte ca steaua e echipa cu cea mai penibila prestatie din CL sezonul trecut. iar asta, chiar stelist fiind, nu poti sa o negi, o arata statisticile. cu exceptia primei reprize din ultimul meci, steaua a fost sparring partner pentru echipele din CL.
a batut steaua pe valencia si a adus puncte? probabil ati uitat ca terenul a batut pe valencia, nu cristea. ati batut pe rapid? nu ;) ati batut doar o betis aflata in cel mai prost sezon al ei in ultimii 10 ani, care au fost prinis pe contraatac in timp ce va calareau fericiti ca, intr-un sezon intreg, au gasit in sfarsit o echipa accesibila. si steaua a fost accesibila, dar norocoasa.
cu aceste ganduri pe care, stelist fiind sigur nu le impartasesti, fiind atat de categoric in al tau "clujul nu are fata de cl", iti doresc ce doresc tuturor celor care se invart in lumea sportului: obiectivitate.
mult succes!

Leo spunea...

In cazul in care mai treci pe-aici...

In primul rand, multumesc pentru comment. E primul de pe relativ recent deschisul meu blog, si sunt deopotriva bucuros si emotionat sa ti-l citesc.

Cat despre simpatiile tale si simpatiile mele fotbalistice, astea sunt dictate in ultima instanta emotional, nu logic. Asa ca e inutil sa-mi aduci argumente ca Steaua nu e echipa buna. Pentru fiecare argument al tau pot sa vin cu cate doua contra-argumente, si nu ne-am schimba convingerile nici unul dintre noi.

Daca la nivelul asta sunt discutiile pe care ai fi vrut sa le porti cu mine, e loc destul pe gsp. Plus ca ei sunt si mai ahtiati dupa trafic decat mine.

Oricum, ca idee, imi pare rau ca te pierd ca cititor si ca eventual partener de discutie. Dar, tinand cont ca asta se intampla in urma primului meu post despre Steaua, ca tu ma descalifici pentru simpatiile mele fotbalistice adica, tind sa cred ca nu eu sunt cel obtuz.

Si in alta ordine de idei... cred cu tarie ca CFR n-are fata de CL, dar am zis asta pe blog?

Anonim spunea...

nu ma deranjeaza simpatiile tale fotbalistice si in fond eu nici nu sunt suporter al cfr, vreau doar sa ia titlul in dauna celor care fura (sic!).
imi pare rau ca ma expediezi pe gsp :) eu tot incerc sa fug de'acolo hehe.
dar ai zis pe blogul tau ca cfr nu are fata de CL. ei bine, pe potul de fundas dreapta, pe toate posturile de mijlocas, mai putin cel de inchizator si pe posturile de atacanti, cfr are echipa mai buna decat steaua. deci steaua are: portar, fundas stanga, fundasii centrali, inchizator (5 jucatori) mai buni decat cfr. restul pana la 11 sunt 6. deci steaua are cu un om mai putin fata de CL. si, nu uita, eu nu stun suporter cfr, sunt doar amator de fotbal! acum o sa ma intorc pe gsp, pentru ca la nivelul asta sunt discutiile :) dar iti multumesc pentru raspuns, din pacate parerea mea nu s'a schimbat.
salut!

Leo spunea...

Mdea. Poate n-am fost destul de explicit. Nu vreau sa ma lansez in polemici de felul astora nici cu tine, nici cu altcineva, nici aici, nici altundeva.

Cand scriu despre fotbal pe blogul meu, imi place sa ma rezum de obicei la fotbalisti si antrenori. Daca ti-as raspunde, in urmatorul reply ai sari la Becali. Asta incerc sa evit. Distractie placuta pe gsp, cu Buzarin & Co.