duminică, 18 ianuarie 2009

Gary-lla Warfare

Bolton Wanderers - Manchester United 0-1 (Berbatov '90), Barclays Premier League 2008-2009, Matchday 22, 2009-01-17, Reebok Stadium, Bolton

United trece pe primul loc dupa doua 1-0 consecutive, in timp ce trupa lui Gary Megson termina meciul frustrata de un nou gol primit in ultimele minute

Fotbal de austeritate pe Reebok Stadium in aceasta etapa in care United ajunge pentru prima data in acest sezon de Premiership pe primul loc, fie si numai pentru 48 de ore, daca Liverpool va reusi sa se impuna in derbyul cu Everton.

Saptamana trecuta, dupa golul primit undeva aproape de finalul meciului in fata lui Arsenal, Gary Megson spunea ca echipa lui trebuie sa se asigure ca - daca are de parcurs 10 metri - sa parcurga intr-adevar 10 metri, nu 9, pentru ca vor fi pedepsiti. Jaaskelainen & Co. se pare ca nu si-au insusit prea bine lectia, iar cuplul Tevez-Berbatov a speculat o greseala colectiva din ultimul minut a defensivei lui Bolton si a pastrat cele 3 puncte in ograda diavolilor.

Trebuie sa fie foarte frustrant pentru roscovanul tehnician al lui Bolton sa piarda si azi de o asemenea maniera, mai ales ca se parea - dupa aspectul general al meciului - ca a gasit antidotul jocului nimicitor al lui United. Spre deosebire de Chelsea sau Wigan, care au incercat sa construiasca si sa creeze ocazii, respectiv sa atace poarta, Bolton a inceput meciul de azi fara nici o idee ofensiva, cedand din primul minut mijlocul si lasandu-si adversaii sa construiasca nestingheriti pana aproape de poarta lui Jaaskelainen. Diavolii s-au aratat destul de descumpaniti in fata pasivitatii adversarilor si nu prea au reusit sa desfaca defensiva aricita a lui Bolton, rezultatul fiind un meci in cea mai mare parte plicticos.

Acuzand pe de o parte oboseala, pe de alta parte absentele importante, dar mai putin presiunea, United a atacat destul de anemic, singurele faze intr-adevar notabile ale primei reprize fiind la poarta lui van der Sar. In rest, lancezeala la care au asistat cei 24.000 de oameni de pe Reebok a fost intrerupta doar de 3 lovituri libere ale lui Ronaldo, cam din aceeasi pozitie, executate la fel si in nota generala a loviturilor libere marca CR2009 (inca neinregistrata): bine, dar nu suficient incat sa se transforme in gol. Una a fost deviata de zid, iar in celelalte doua ocazii, finlandezul din poarta lui Bolton i-a refuzat lui Ronaldo sansa de a marca primul gol din lovitura libera in acest sezon.

Ferguson a incercat sa anime problema cu Giggs si Scholes, in repriza a doua, intrati in locul lui Anderson si Fletcher, iar veteranii diavolilor au avut cateva bune ocazii (in special Scholes, care a avut vreo doua suturi scoase in corner de fundasii gazdelor cu pretul unor partide de sex ratate). Salvarea a venit insa de la Tevez, care s-a incapatanat sa ramana pe picioare dupa ce a fost facut sandwich de doi fundasi, a profitat de o deviere norocoasa a mingii, a urcat in flancul drept si a aruncat o centrare care s-a potrivit perfect pe capul lui Berbatov - aflat la 6 metri de poarta, nemarcat, de unde mingea a plecat spre plasa nestingherita de interventia gresita, tardiva si nehotarata a lui Juusi Jaaskelainen. Game, set, match United, care a adunat ultimele 6 puncte cu un gol inscris miercuri in secunda 51 si cu cel de azi, din minutul 90. Intre cele doua goluri s-au desfasurat doua meciuri destul de anoste, dar nici cele mai mari echipe nu castiga numai cu 3-0.

Poate c-ar fi fost cinstit, asa cum a zis si Megson - sa se dea doar cate un punct, sa ajunga la toata lumea - dar se vede treaba ca si norocul asta tine mai degraba cu cei care nu-l cheama. Iar vreo 100 si ceva de mile mai la vest, in Liverpool, s-a inregistrat o crestere brusca de presiune.

Niciun comentariu: