vineri, 10 iulie 2009

White Noise

Football? Bloody Hell!!
Frumos ce se intampla zilele astea pe Bernabeu. 50.000 de oameni la Kaka, 80.000 la Ronaldo, 30.000 la Benzema... asteptam sa mai vina si Ribery si dracu' mai stie cine... Cum s-a facut transferul, se anunta prezentarea oficiala, lumea vine, cumpara bilete, cumpara tricouri, cumpara, cumpara... De aplaudat se aplauda, se fac speechuri, se felicita fiecare cu fiecare, clubul prospera si peste toate astea, figura vrajitorului-salvatorului-afaceristului deghizat in presedinte Perez care spera ca atunci cand fotbalul va mai produce vreo mare vedeta pentru care nu vor mai suficiente cele 80.000 de locuri de pe Bernabeu, noul stadion care se va construi in asa fel incat magazinul clubului sa poata sa serveasca mai multe mii de oameni simultan se va numi Florentino Perez.

Dar pentru c-am adus vorba... cu fotbalul ce se mai aude pe Bernabeu? Dupa 0-4 cu Liverpool si 2-6 cu Barcelona, adica 10 goluri de la doua rivale traditionale, ar fi trebuit sa fie o vara trista pentru Real Madrid. Ei bine, se pare ca vreo 200 de milioane a costat o injectie colectiva de serotonina, suficienta cat sa-i scoata din depresie si sa-i arunce intr-o euforie mai tare ca orice tripping pe cei vreo 65.000 de abonati si de vreo doua ori pe atat socios. Nemaivorbind de multele milioane de suporteri imprastiati pe tot globul, cu precadere in locurile unde tricourile sunt ceva mai ieftine, neimpunandu-se plata taxelor de import/export.

Care criza? Mai sunt vreo 100 de milioane disponibili si, in ritmul de 10.000 de tricouri cu Ronaldo pe zi, pana sa se hotarasca Bayern cat mai lasa la Ribery, aproape se pun la loc sutele astea doua cheltuite pana acum. Iar pana vara viitoare, Realul ar putea cumpara intreg campionatul Spaniei - cu tot cu ingamfatii aia care pretind ca n-ar fi tocmai Spania si patetica lor colectie de argintarie - si - stiu eu - Africa.

Plus ca, daca ne gandim bine, Ribery asta parca nici nu e asa atractiv. Pai cu cicatricea aia cat toata fata, ar putea el sa aduca la stadion atatea fete cate a adus Ronaldo? Si cu driblingurile lui fara floricele, cati pusti ar putea sa impresioneze? Nu, nu, categoric Ribery nu pare asa de potrivit pentru Real. Vedeti voi... nu e comercial!

Bine, e bun fotbalist... Hai ma, iar incepeti? Ce treaba are fotbalul in toata povestea asta? Pe cine dracu' intereseaza de-alde Zaragoza sau Valladolid? Prin Asia nici n-au auzit de-alde astia. Pellegrini, achizitia aia pentru care nu s-a facut prezentare cu public, sa faca bine sa-si vada de treaba lui si sa-i bage in teren pe Ronaldo, Kaka si Benzema tot timpul. Nu sunt in forma? Nu se potrivesc intr-o formula de echipa? Serios, pe cine intereseaza asta? Mult mai grav ar fi sa nu-si mai faca lumea poze cu cartoanele cu Ronaldo, pentru doar cativa euro poza. Lasa, ca de jucat joaca ei...

Ar mai trebui un fundas? Da' ce fundas poti sa gasesti care sa aduca macar 10.000 de oameni la prezentarea oficiala? Nu prea, este? Pai si-atunci de ce sa dam banii aiurea?

Rezultate? Ar fi frumos sa vina si ele, dar daca nu se intampla nu e asa mare problema. De fapt, poate ar fi mai bine sa nu fie, pentru ca daca ar fi o sa trebuiasca sa vindem la vara tot tricouri cu Raul si Ramos. Si pentru marketing nu e indicat sa reciclezi vedete... Lasa, sa ia altii Liga Campionilor, cine stie ce vedete mai apar. Iar pana la urma, si Messi are pretul lui, cu siguranta.

Iar aici, pe Santiago Bernabeu (viitorul Florentino Perez, cine stie?), nu tinem asa mult la tacklinguri, la efort la mijlocul terenului, la defensiva impenetrabila, la sange si sudoare scurse pe iarba. Nu, toate astea sunt niste chestii primitive si dizgratioase. Noi suntem Real Madrid, noi vindem povesti de succes cu mult sclipici si baieti frumosi.

Fotbal? Nu stim exact, noi suntem de la marketing...

Un comentariu:

Geoidul spunea...

da domne, frumos ... inspirat articolul