joi, 8 decembrie 2016

These Aren't the Champions

Tottenham Hotspurs - CSKA Moscova 3 - 1 (Alli '38 '77, Kane '45+1 - Dzagoev '33), Champions League 2016/17 Matchday 6, Wembley Arena, London, 2016-12-07

Wembley a parut o arena prea mare si prea maiestuoasa aseara pentru miza meciului din ultima etapa a fazei grupelor de Champions League de anul acesta, in care Tottenham Hotspurs i-au primit pe rusii de la CSKA Moscova intr-un meci in care miza era doar calificarea in Europa League de pe locul 3 al grupei.

Spurs au avut un parcurs relativ slab anul asta in ccompetitie, chiar si pentru standardele lor, iar infrangerea de acasa 0-1 cu Leverkusen insemna ca nu mai au nici macar sanse teoretice sa se califice in faza urmatoare. Iar pentru a se mentine pe locul 3 era suficient sa nu piarda. Si n-au pierdut, chiar daca oaspetii au fost primii care a deschis scorul, in minutul 33, dupa un contraatac din 3 pase la capatul caruia decarul Alan Dzagoev a trimis mingea pe langa Lloris.

Golul a venit impotriva cursului jocului, pentru ca Spurs au atacat din primul minut avand minim trei mari ocazii de gol in primul sfert de ora: Alli a indreptat cu capul o centrare putin pe langa poarta dupa 7 minute de joc, in timp ce Son si apoi Eriksen l-au luat la tinta pe portarul lui CSKA, Igor Akinfeev.

O infrangere unui adversar mai slab cotat, cu multe accidentari si probleme de vestiar ar fi fost rusinoasa si greu de digerat pentru cei 60 de mii de fani prezenti pe stadion, Numai ca Lilywhites au reusit sa egaleze dupa 5 minute printr-un lob spectaculos al lui Alli din marginea careului. Ambele goluri si-au avut originea in pozitii suspecte de off-side. N-a mai fost cazul cu al treilea gol, inscris in prelungirile primei reprize de  un Harry Kane nemarcat, caruia i-a revenit misiunea de a trimite in poarta goala o centrare inteligenta a lui Danny Rose, care a suntat intreaga aparare moscovita.

Chiar daca gazdele au intrat la pauza cu avantaj de un gol, povestea meciului ar fi putut fi cu totul alta daca sutul lui Georgi Milanov cu doua minute inainte de pauza ar fi reusit sa-l pacaleasca pe Lloris.

A doua repriza a aratat insa superioritatea fizica a londonezilor, care au continuat sa atace in acelasi ritm, dar cu mai mult calm si prin actiuni mai elaborate. De partea cealalta, oaspetii au inceput sa resimta ritmul meciului, iar contraatacurile s-au rarit si au devenit mai putin periculoase. De altfel, in repriza a doua nu avem de notat in dreptul moscovitilor decat o ocazie a lui Lacina Traore, care a receptionat o minge in careu, dar prea sus pentru a o putea indrepta eficient spre poarta. Tottenham in schimb a trecut de mai multe ori pe langa golul 3, Harry Kane ratand cel putin 3 mari ocazii de a inscrie. Kane a trebuit sa se multumeasca cu o pasa de gol pentru al treilea gol care a venit pana la urma in minutul 77, dar tot cu Dele Alli la finalizare, si ajutat usor de picioarul lui Akinfeev, care n-a reusit sa retina o minge sutata puternic de la aproximativ 8 metri. Dele Alli a fost de altfel omul meciului intr-o seara in care Pochettino a ales sa foloseasca cea mai buna formula pe care o are la dispozitie, cu doar 4 zile inaintea vizitei pe Old Trafford.

Dupa al treilea gol CSKA Moscova nu a parut sa mai ridice vreun fel de pretentii de a obtine ceva din acest meci, cu atat mai mult cu cat antrenorul Slutsky a trebuit sa scoata din teren titulari de baza pe fond de oboseala. In acest timp, Pochettino si-a permis luxul de a-i oferi 10 minute de fotbal in Champions League tanarului Josh Onomah, care l-a inlocuit pe Harry Kane in minutul 82.

Va fi, asadar, Europa League pentru Spurs, in timp ce CSKA Moscova paraseste competitiile europene si va avea nevoie de un nou antrenor, dupa ce clubul a anuntat ca intalnirea de pe Wembley a fost ultima in care Leonid Slutsky s-a aflat la carma echipei de pe locul 3 din Rusia.

Tragerea la sorti pentru saisprezecimile Europa League va avea loc luni la ora 11 CET la Nyon.

Niciun comentariu: